Krämig saffranspasta med pannoumi och sockerärtor
Vegetariskt

Krämig saffranspasta med pannoumi

och sockerätor
4.06 (318)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Sockerärtor
1 förp
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
Skär sockerärtor i bitar. Skär pannoumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sockerärtor och pannoumi ca 3 min, tills de fått fin färg.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. 
Blanda nykokt pasta med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera saffranspastan toppad med pannoumi, sockerärtor och ruccola.
Smaklig måltid!