Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Till servering
Haricots verts
1 förp
Zucchini
1 st
Linguine (Vete)
125 g
Babyspenat
15 g
Olivolja
1 tsk
Hasselnöt- och bönpesto
Citron
1 st
Små vita bönor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelser: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj vita bönor. Ansa haricots verts.
- Hasselnöt- och bönpesto: Lägg bönor, pressad vitlök, babyspenat, basilika creme, rivet citronskal och hasselnötter i en matberedare (eller använd en stavmixer). Mixa till en grov röra. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft.
- Till servering: Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
- Hetta upp olivolja i rymlig stekpanna. Fräs zucchini ca 3 min på hög värme. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner bönpeston i pastakastrullen och späd med det sparade pastavattnet, lite i taget, och rör om så att det blir krämigt. Rör ner zucchini och babyspenat. Servera direkt!