Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto
2.99 (135)
Under 20 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Zucchini
1 st
Linguine
125 g
Babyspenat
15 g
Olivolja
1 tsk
Citron
1 st
Små vita bönor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Basilika creme
½ förp
Hasselnötter
20 g
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj vita bönor. Ansa haricots verts.
Lägg bönor, pressad vitlök, babyspenat, basilika creme, rivet citronskal och hasselnötter i en matberedare (eller använd en stavmixer). Mixa till en grov röra. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft.
Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i rymlig stekpanna. Fräs zucchini ca 3 min på hög värme. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner bönpeston i pastakastrullen och späd med det sparade pastavattnet, lite i taget, och rör om så att det blir krämigt. Rör ner zucchini och babyspenat. Servera direkt!
Smaklig måltid!