Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto
15-20
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Haricots verts
1 förp
Zucchini
1 st
Linguine (Vete)
125 g
Babyspenat
15 g
Olivolja
1 tsk

Hasselnöt- och bönpesto

Citron
1 st
Små vita bönor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj vita bönor. Ansa haricots verts.
  3. Hasselnöt- och bönpesto: Lägg bönor, pressad vitlök, babyspenat, basilika creme, rivet citronskal och hasselnötter i en matberedare (eller använd en stavmixer). Mixa till en grov röra. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft.
  4. Till servering: Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan. 
  6. Hetta upp olivolja i rymlig stekpanna. Fräs zucchini ca 3 min på hög värme. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda ner bönpeston i pastakastrullen och späd med det sparade pastavattnet, lite i taget, och rör om så att det blir krämigt. Rör ner zucchini och babyspenat. Servera direkt!