Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön
Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- vitvinsvinäger
Röd chili
½ st
Torskfilé
300 g
Vatten
1½ dl
Japansk sojasås
1 påse
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salladslök
1 förp
Grönkål
100 g
Fullkornsris
1 dl
Sesamfrön
½ msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla röd chili och skär torskfilé i portionsbitar. Tillsätt vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och röd chili i en stekpanna. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är klar, ca 5 min. Vänd eventuellt fisken om vätskan ej täcker efter halva tillagningstiden.
Dela salladslök i grova bitar och plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt.
Fördela ris i djupa tallrikar och toppa med sojapocherad torsk och grönsaker. Skeda över lite av sojasåsen och toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!