Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Röd chili
½ st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Vatten
1½ dl
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salladslök
1 förp
Grönkål
100 g
Fullkornsris
1 dl
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla röd chili och skär torskfilé i portionsbitar. Tillsätt vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och röd chili i en stekpanna. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är klar, ca 5 min. Vänd eventuellt fisken om vätskan ej täcker efter halva tillagningstiden. 
Dela salladslök i grova bitar och plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt. 
Fördela ris i djupa tallrikar och toppa med sojapocherad torsk och grönsaker. Skeda över lite av sojasåsen och toppa med sesamfrön. 
Smaklig måltid!