ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Indisk gryta med belugalinser och broccoli
Nytt recept
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Gul lök
½ st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Garam masala
½ msk
Chili flakes
2 krm
Vatten
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Belugalinser
1 dl
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Basmatiris
1 dl
Salladslök
1 förp
Mynta
20 g
Citron
1 st
Salt
Matyoghurt
½ dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök. Skala och finriv ingfära och vitlök.
Hetta upp neutral olja i en stekgyta. Fräs gul lök ca 3 min. Blanda ner ingefära, vitlök, garam masala och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, krossade tomter, smulad grönsaksbuljong och belugalinser. Koka upp och sjud under lock ca 25 min, tills linserna mjuknat.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min och krydda med lite salt.
Strimla salladslök och hacka mynta. Smaka av linsgrytan med pressad citronsaft och salt.
Servera indisk gryta med basmatiris, broccoli och en klick yoghurt. Toppa med salladslök och mynta.
Smaklig måltid!