Köttfärs- och rotfruktssås med spaghetti och persilja
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Köttfärs- och rotfruktssås
Gul lök
½ st
Morot
1 st
Rödbeta
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Tilll servering
Spaghetti (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Förberedelser: Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot och rödbeta.
- Köttfärs- och rotfruktssås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn gul lök och nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, rivna morötter och rödbetor, fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt krossade tomater, köttbuljong och chili flakes. Koka upp och sjud ca 15 min.
- Till servering: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka bladpersilja. Servera spaghetti med köttfärs- och rotfruktssås. Toppa med hackad persilja.