Köttfärs- och rotfruktssås med spaghetti och persilja
3.8 (296)
Under 35 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Gul lök
½ st
Morot
1 st
Rödbeta
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Spaghetti
125 g
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot och rödbeta.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn gul lök och nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, rivna morötter och rödbetor, fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater, köttbuljong och chili flakes. Koka upp och sjud ca 15 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bladpersilja. Servera spaghetti med köttfärs- och rotfruktssås. Toppa med hackad persilja.
Smaklig måltid!