15-20
ANVÄND INTE- se 86330 Chipotlekryddad chiligryta med nötfärs, yoghurt och surdegspavé
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Chiligryta
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Chipotlekrydda
⅓ påse
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 538 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Smaka av med önskad mängd chipotlekrydda efter egen smak!
- Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Tärna gul lök, zucchini och tomat.
- Chiligryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn köttfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, chipotlekrydda och tomatpuré. Se tips! Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaten.
- Servering: Servera chipotlekryddad chiligryta med matyoghurt och surdagspavé.