ANVÄND INTE- se 86330 Chipotlekryddad chiligryta
med nötfärs, yoghurt och surdegspavé3.88 (328)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Chipotlekrydda
⅓ påse
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Surdegspavé
2 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 538 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Smaka av med önskad mängd chipotlekrydda efter egen smak!
Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gul lök, zucchini och tomat.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn köttfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, chipotlekrydda och tomatpuré. Se tips! Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaten.
Servera chipotlekryddad chiligryta med matyoghurt och surdagspavé.
Smaklig måltid!