35-45
Utan gluten
Vegetariskt
Bakade skogschampinjoner med rotsellipuré, brynt hasselnötssmör och rårörda lingon
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- olivolja
- balsamvinäger
- svartpeppar
Rotsellipuré
Rotselleri (Selleri)
150 g
Mospotatis
400 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Brynt hasselnötssmör
Smör (Mjölk)
20 g
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Bakade skogschampinjoner
Timjan
10 g
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
1 ½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Skogschampinjoner
200 g
Till servering
Rårörda lingon
1 dl
Timjan
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 669 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rotselleripuré: Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
- Bakade skogschampinjoner: Repa bladen från timjan. Häll av och skölj små vita bönor. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar till en dressing i en skål. Lägg champinjoner och bönor i en ugnsform och blanda med dressingen. Baka mitt i ugnen ca 15 min.
- Brynt hasselnötsmör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt. Grovhacka hasselnötter och vänd ner.
- Rotselleripuré: Häll av potatis och rotselleri. Mosa med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och mjölk och vispa till en slät puré. Smaka av med salt.
- Servering: Servera bakade skogschampinjoner med rotsellripuré, brynt hasselnötssmör och råröda lingon. Toppa med timjan.