30-40
Kycklingkebab i pitabröd med persilja, spiskummin och rostad vitlöksyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Persiljeblandning
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Kycklingkebab
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st
Rostad vitlöksyoghurt
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tilbehör
Pitabröd (Vete)
½ förp
Tomat
1 st
Romansallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 557 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Persiljeblandning: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
- Kycklingkebab: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Rostad vitlöksyoghurt: Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar bli gyllenbrun. Lägg över i en liten skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Kycklingkebab: Skär tunna skivor av rödlök med vass kniv eller mandolin. Lägg löken i en sil och spola den med kallt vatten. Skär den tillagade kycklingen i så tunna skivor som möjligt. Lägg kyckling och den skivade rödlöken på ett fat och blanda med persiljeblandningen.
- Tillbehör: Skiva tomat och finstrimla romansallad. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
- Fyll pitabröd med kycklingkebab, romansallad, tomat och rostad vitlöksyoghurt. Servera direkt!