Kycklingkebab i pitabröd med persilja
spiskummin och rostad vitlöksyoghurt3.82 (321)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pitabröd
½ förp
Tomat
1 st
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 557 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, olivolja och salt.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar bli gyllenbrun. Lägg över i en liten skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär tunna skivor av rödlök med vass kniv eller mandolin. Lägg löken i en sil och spola den med kallt vatten. Skär den tillagade kycklingen i så tunna skivor som möjligt. Lägg kyckling och den skivade rödlöken på ett fat och blanda med persiljeblandningen.
Skiva tomat och finstrimla romansallad. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Fyll pitabröd med kycklingkebab, romansallad, tomat och rostad vitlöksyoghurt. Servera direkt!
Smaklig måltid!