Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- salt
- neutral olja
- flytande margarin
Raggmunkar
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
¾ dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk
Fräst svamp
Champinjoner
200 g
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citronskal
1 st
Salt
Till servering
Citronklyftor
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
4 msk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mixsallad
30 g
Vitkål
200 g
Rårörda lingon
¼ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Raggmunkar: Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
- Värm neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
- Fräst svamp: Skiva champinjoner och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 5 min, krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och rör ner persilja.
- Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
- Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick yoghurt. Servera med citronklyfta.