Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest
3.72 (219)
Under 40 min
13 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vetemjöl
- salt
- olja
- flytande margarin
Ägg
1 st
Vetemjöl
¾ dl
Mjölk
1½ dl
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citronskal
1 st
Salt
Citronklyftor
Matyoghurt
4 msk
Minifraiche
1 dl
Mixsallad
30 g
Vitkål
200 g
Rårörda lingon
¼ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
Värm neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
Skiva champinjoner och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 5 min, krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och rör ner persilja.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick yoghurt. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!