Kyckling i gul curry med basmatiris och grönsaker
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling i gul curry med basmatiris och grönsaker

3.49 (182)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Gul lök
    1 st
    Broccoli
    1 st
    Hackad ingefära, vitlök och chili
    ½ förp
    Minutfilé
    330 g
    Curry
    1½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1½ dl
    Majsstärkelse
    1 tsk
    Tomat
    1 st
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 655 kcal
    • Fett: 20 g
    • Kolhydrater: 66 g
    • Protein: 52 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Klyfta gul lök och dela broccoli i mindre buketter och strimla stammen tunt. Skär minutfilé i mindre bitar ca 2x2 cm.
    Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en rymlig stekpanna. Tillsätt  kycklingbitarna och stek ca 5 min. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök, broccoli och curry, fräs ytterligare ca 2 min. 
    Tillsätt coconut cream och vatten utblandat med majsstärkelse, koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och curry.
    Tärna tomat. Servera kyckling curry toppad med tärnad tomat och basmatiris. 
    Smaklig måltid!