Laktosfri
Utan gluten
Kyckling i gul curry med basmatiris och grönsaker
3.49 (182)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
½ förp
Minutfilé
330 g
Curry
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Majsstärkelse
1 tsk
Tomat
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 655 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och dela broccoli i mindre buketter och strimla stammen tunt. Skär minutfilé i mindre bitar ca 2x2 cm.
Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en rymlig stekpanna. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca 5 min. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök, broccoli och curry, fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt coconut cream och vatten utblandat med majsstärkelse, koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och curry.
Tärna tomat. Servera kyckling curry toppad med tärnad tomat och basmatiris.
Smaklig måltid!