Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- bakplåtspapper
- salt
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatisklyftor
Potatis
400 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Kruspersilja
20 g
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Kalkonburgare
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Karamelliserad lök
Gul lök
1 st
Olivolja
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
¼ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Till servering
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 840 kcal
- Fett 41 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
- Kalkonburgare: Blanda kalkonfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 bugare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek löken med socker och salt på låg värme ca 5 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs med japansk soja i en liten skål.
- Skiva bananschalottenlök tunt och lägg i iskallt vatten. Skiva tomat.
- Finhacka kruspersilja. Blanda persilja med rostad potatis. Fyll hamburgerbröd med kalkonburgare, picklad rödlök, karamelliserad lök, sojamajonnäs, bananschalottenlök och tomat.
- Servera umamiburgaren med potatisklyftor.