Grillad kyckling och gemsallad med majs- och fetaostsalsa

Grill

Utan gluten

Grillad kyckling och gemsallad

med majs- och fetaostsalsa
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Majskolv
2 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Gemsallad
1 förp
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
695 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du inte grilla? Byt ut grillen mot en stek- eller grillpanna och följ receptet.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen.
Lägg potatis på en ugnsplåt (om de är stora, dela potatisen) och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt.
 Grilla majskolvar ca 5 min runt om, tills de fått fin färg. Skär bort majskornen från kolven med en vass kniv och lägg i en bunke, det gör inget om det blir lite större bitar. 
Tvätta lime i ljummet vatten, finriv det yttersta skalet och pressa saften. Blanda ner i bunken med majs. Finhacka vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Grovhacka koriander och smula fetaost. Blanda ner allt i bunken med majs. Rör ner majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
 Halvera gemsallad och citron. Grilla citronen på snittytan ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Grilla salladen ca 1 min på snittytan.
Servera grillad kyckling med majssalsa, rostad potatis, grillad gemsallad och citron.
Smaklig måltid!