Grill
Utan gluten
Grillad kyckling och gemsallad
med majs- och fetaostsalsaNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Majskolv
2 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
Majonnäs
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Gemsallad
1 förp
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du inte grilla? Byt ut grillen mot en stek- eller grillpanna och följ receptet.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen.
Lägg potatis på en ugnsplåt (om de är stora, dela potatisen) och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Grilla majskolvar ca 5 min runt om, tills de fått fin färg. Skär bort majskornen från kolven med en vass kniv och lägg i en bunke, det gör inget om det blir lite större bitar.
Tvätta lime i ljummet vatten, finriv det yttersta skalet och pressa saften. Blanda ner i bunken med majs. Finhacka vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Grovhacka koriander och smula fetaost. Blanda ner allt i bunken med majs. Rör ner majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
Halvera gemsallad och citron. Grilla citronen på snittytan ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Grilla salladen ca 1 min på snittytan.
Servera grillad kyckling med majssalsa, rostad potatis, grillad gemsallad och citron.
Smaklig måltid!