Fläskkotlett i rostad paprikasås med pasta och parmesan

ViktVäktarna

Laktosfri
12
Points®värde per portion

Fläskkotlett i rostad paprikasås

med pasta och parmesan
3.89 (132)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • sparat pastavatten
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Rostad paprika
½ burk
Fläskkotlett
300 g
Olja
1+1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Socker
1 krm
Torkad oregano
1 tsk
Sparat pastavatten
2 msk
Linguine
125 g
(Vete)
Parmesanost, (10 g)
½ bit
(Mjölk)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Hacka gul lök och vitlök. Dela rostad paprika i mindre bitar. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn fläskkotlett ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, rostad paprika, socker och torkad oregano. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten, när du häller av pastan.
Lägg ner det stekta köttet och sparat pastavatten i grytan med paprikasåsen och sjud ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Finriv parmesanost och plocka blad från oregano.
Servera stekt fläskkotlett i paprikasås med linguine, toppad med riven parmesan och oregano.
Smaklig måltid!