Dillstekt torsk
med potatis och äppelremoulade4.04 (646)
Under 40 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- flytande margarin
- vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Flytande margarin
½ msk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i skålen med dillen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
Skiva gurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och gurka.
Smaklig måltid!