Smokey chipotle-kyckling med gratinerad mac and cheese

American BBQ

Smokey chipotle-kyckling

med gratinerad mac and cheese
Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Casarecce
200 g
(Vete)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Chipotlekrydda
½ tsk
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Haricots verts
½ förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Svarta bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 838 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 98 g
  • Protein: 64 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock.

Om du vill grilla, tänd grillen! Annars ser du alternativ i steg 9.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. 
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och persillade. Vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda ner i såsen. Lägg allt i en smord ugnsform och riv parmesan över. Ställ på indirekt värme (se tips!) på grillen och tillaga ca 10 min, tills osten fått fin färg.
Blanda chipotlekrydda, persillade, örtmix och salt i en stor bunke. Blanda kycklingen med kryddblandningen. Grilla kycklingen ca 3 min per sida på direkt värme. Låt eftersteka på indirekt värme ca 10 min, till kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela haricots verts i två. Tärna tomat. Skiva rödlök och röd chili  tunt. Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bladpersilja. 
Koka haricots verts ca 1 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Blanda allt i en salladsskål och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera chipotlekyckling med mac and cheese och bönsallad.
 Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga mac and cheese ca 10 minuter i ugnen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Smaklig måltid!