American BBQ
Smokey chipotle-kyckling
med gratinerad mac and cheeseRätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Casarecce
200 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Persillade
½ påse
Mjölk
2 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Chipotlekrydda
½ tsk
Persillade
½ påse
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Haricots verts
½ förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Svarta bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 838 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 98 g
- Protein: 64 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock.
Om du vill grilla, tänd grillen! Annars ser du alternativ i steg 9.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och persillade. Vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda ner i såsen. Lägg allt i en smord ugnsform och riv parmesan över. Ställ på indirekt värme (se tips!) på grillen och tillaga ca 10 min, tills osten fått fin färg.
Blanda chipotlekrydda, persillade, örtmix och salt i en stor bunke. Blanda kycklingen med kryddblandningen. Grilla kycklingen ca 3 min per sida på direkt värme. Låt eftersteka på indirekt värme ca 10 min, till kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela haricots verts i två. Tärna tomat. Skiva rödlök och röd chili tunt. Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bladpersilja.
Koka haricots verts ca 1 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Blanda allt i en salladsskål och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera chipotlekyckling med mac and cheese och bönsallad.
Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga mac and cheese ca 10 minuter i ugnen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Smaklig måltid!