Pasta med svamp, bönor och parmesan

ViktVäktarna

11
Points®värde per portion

Pasta med svamp, bönor och parmesan

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
Casarecce
125 g
(Vete)
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Blandade bönor, (190 g)
1 förp
Olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Citronskal och citronsaft
½ st
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.  
Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Häll av och skölj blandade bönor. Finriv parmesanost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek löken ca 3 min på medelvärme, häll upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och lägg tillbaka löken och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Tillsätt vatten, ½ msk citronsaft och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner Milda mat i pannan och låt koka upp. Tillsätt avrunna bönor och babyspenat. Låt sjuda ca 3 min. 
Späd pastasåsen med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner hälften av den rivna parmesanen och smaka av med citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda ihop avhälld pasta med såsen och toppa med resten av den rivna parmesanen och citronskal.
Smaklig måltid!