Sötpotatis- och linssoppa med picklad chili och sesamfrön

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Sötpotatis- och linssoppa med picklad chili och sesamfrön

3.96 (340)
Under 40 min
14 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • olja
  • salt
Socker
1½ msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Sötpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Olja
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
½ förp
Vatten
3½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser, (torkade)
1 dl
Lime, (limesaft)
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Koriander
20 g
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna.

Blanda socker, ättiksprit och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud ½ min. Strimla röd- och grön chili. Blanda ner i lagen och ställ in i kylen.
 Skala och tärna sötpotatis smått. Hacka gul lök och vitlök. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, ingefära och tomatpuré, fräs ytterligare ca ½ min under omrörning. 
Blanda ner sötpotatis, coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Koka upp och låt sedan sjuda med locket på glänt tills sötpotatisen och linserna är mjuka, ca 15 min.
Mixa soppan slät med stavmixer, späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.  
Servera sötpotatis- och linssoppa i djupa tallrikar. Toppa med en klick matyoghurt, koriander, sesamfrön (se tips!) och avrunnen picklad chili.  
Smaklig måltid!