Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

ViktVäktarna

Utan gluten
10
Points®värde per portion

Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

3.92 (725)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
2 tsk
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Gräslök
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.

Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
 Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 2 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!). 
Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen. 
Klyfta citron. Servera nystekt morot- och potatisrösti med citronklyfta. Toppa med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök. 
Smaklig måltid!