Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Marockansk auberginegryta
med aprikos, ras el hanout och hasselnötsstopping3.84 (273)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
Couscous
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkade aprikoser
40 g
Ras el hanout
¾ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g
Hasselnötter
40 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 690 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor. Skär torkad aprikos i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré, kikärtor, krossade tomater, vatten, torkade aprikoser och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
Finhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter och sesamfrön tills de är gyllenbruna.
Grovhacka bladpersilja. Toppa auberginegrytan med persilja och sesam- och hasselnötstopping. Servera tillsammans med couscous.
Smaklig måltid!