Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Rostad potatis
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Cevapcici
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
⅓ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Till servering
Bladpersilja
10 g
Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Cevapcici: Grovriv schalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
- Tärna grön paprika smått.
- Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika.