ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Cevapcici
med ajvar, rostad potatis och persilja4.07 (91)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
⅓ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 msk
Olja
1 tsk
Bladpersilja
10 g
Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Grovriv schalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Tärna grön paprika smått.
Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika.
Smaklig måltid!