Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Cevapcici

med ajvar, rostad potatis och persilja
4.07 (91)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Potatis
    400 g
    Morot
    2 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Bananschalottenlök
    1 st
    Bladpersilja
    10 g
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Spiskummin
    1 förp
    Paprikapulver
    ⅓ förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Vatten
    1 msk
    Olja
    1 tsk
    Bladpersilja
    10 g
    Grön paprika
    1 st
    Ajvar relish
    1 förp
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
     Grovriv schalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
    Tärna grön paprika smått.
    Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika. 
    Smaklig måltid!