Kebab med vitlökssås
tomatsalsa och bulgur3.82 (67)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Persillade
½ påse
Spiskummin
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
½ krm
Rödlök
1 st
Isbergssallad
½ st
Tomat
1 st
Bulgur
125 g
Tomatsalsa
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, persillade och spiskummin, blanda ordentligt. Pressa ut färsen i ett cm-tjockt lager i en smord ugnsform. Skär färsen i 4 avlånga bitar direkt i formen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, tills kebaben fått fin färg och är helt genomstekt. Använd grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner persillade och salt.
Strimla rödlök och isbergssallad. Skiva tomat.
Servera kebab med tomatsalsa, vitlökssås, grönsaker och bulgur.
Smaklig måltid!