Kebab med vitlökssås, tomatsalsa och bulgur
3.82 (67)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Persillade
½ påse
Spiskummin
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
Persillade
½ påse
Salt
½ krm
Rödlök
1 st
Isbergssallad
½ st
Tomat
1 st
Bulgur
125 g
Tomatsalsa
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 622 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, persillade och spiskummin, blanda ordentligt. Pressa ut färsen i ett cm-tjockt lager i en smord ugnsform. Skär färsen i 2 avlånga bitar direkt i formen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, tills kebaben fått fin färg och är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner persillade och salt.
Strimla rödlök och isbergssallad. Skiva tomat.
Servera kebab med tomatsalsa, vitlökssås, grönsaker och bulgur.
Smaklig måltid!