Kebab med vitlökssås, tomatsalsa och bulgur

Kebab med vitlökssås, tomatsalsa och bulgur

3.82 (67)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Spiskummin
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ krm
Rödlök
1 st
Isbergssallad
½ st
Tomat
1 st
Bulgur
125 g
(Vete)
Tomatsalsa
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 622 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, persillade och spiskummin, blanda ordentligt. Pressa ut färsen i ett cm-tjockt lager i en smord ugnsform. Skär färsen i 2 avlånga bitar direkt i formen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, tills kebaben fått fin färg och är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd grillfunktionen de sista minuterna.
 Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner persillade och salt.
 Strimla rödlök och isbergssallad. Skiva tomat.
Servera kebab med tomatsalsa, vitlökssås, grönsaker och bulgur.
Smaklig måltid!