Vegetariskt
Falafel i pitabröd med tomatsallad och fetaostkräm
3.87 (70)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olja
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Falafelmix
100 g
Vatten
1 ½ dl
Olja
Rödlök
½ st
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Kruspersilja
20 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Snackgurka
1 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 610 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
Finhacka rödlök. Smula fetaost. Lägg allt i en bunke och blanda med matyoghurt. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Finhacka rödlök och kruspersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min.
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen. Skär snackgurka i tunna stavar. Lägg upp ajvar i en skål.
Servera varma pitabröd fyllda med falafel, fetaostkräm, tomatsallad, gurka och ajvar.
Smaklig måltid!