Färsbiffar med risonisallad, basilika och stekt citron
Laktosfri

Färsbiffar med risonisallad

basilika och stekt citron
3.97 (207)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Blandfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
4 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Risoni
150 g
(Vete)
Basilika creme
1 förp
(Mjölk, Ägg)
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
1 st
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 716 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. 
Blanda ströbröd, vatten, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 7 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Kvarta citron och stek ca 2 min på snittytorna, tills de fått rikligt med färg.  
 Strimla rödlök. Tärna tomat och grovstrimla romansallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner risoni och basilika creme. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera färsbiffar med risonisallad och stekt citron.
Smaklig måltid!