Lechon asado - Citrusmarinerad fläskkotlett med karibisk coleslaw och rostad sötpotatis

Karibien

Laktosfri
Utan gluten

Lechon asado - Citrusmarinerad fläskkotlett

med karibisk coleslaw och rostad sötpotatis
Rätten saknar betyg
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Apelsin
1 st
Lime
1 st
Fläskkotlett
300 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Spetskål
200 g
Mango
1 st
Koriander
20 g
Jalapeño
1 st
Salt
3 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 649 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart fläskkotletterna på sidan utan glöd, under lock.

Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Grovhacka gul lök och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, torkad oregano, spiskummin och pressad saft från apelsin och lime. Mixa ihop med stavmixer. Häll över i en plastpåse. Skär fläskkotlett i två skivor och lägg ner i påsen. Låt marinera minst 20 min (gärna mer).
Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Skär sötpotatis i små klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över potatisen och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
 Finstrimla spetskål. Skala och strimla mango. Grovhacka koriander. Skär tunna skivor av jalapeño (jalapeño kan variera i hetta så använd efter smak). Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med salt och vitvinsvinäger.
 Grilla de marinerade fläskkotletterna ca 2 min per sida, tillaga sedan klart på indirekt värme (se tips) tills de är helt genomstekta. Om ni inte grillar så stek de marinerade kotletterna i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min.
Servera citrusmarinerade kotletter med karibisk coleslaw, vitlöksmajonnäs och rostad sötpotatis.
Smaklig måltid!