Karibien
Laktosfri
Utan gluten
Lechon asado - Citrusmarinerad fläskkotlett
med karibisk coleslaw och rostad sötpotatisRätten saknar betyg
Under 45 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Apelsin
1 st
Lime
1 st
Fläskkotlett
300 g
Majonnäs
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Spetskål
200 g
Mango
1 st
Koriander
20 g
Jalapeño
1 st
Salt
3 krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 649 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart fläskkotletterna på sidan utan glöd, under lock.
Om ni vill grilla, tänd grillen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Grovhacka gul lök och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, torkad oregano, spiskummin och pressad saft från apelsin och lime. Mixa ihop med stavmixer. Häll över i en plastpåse. Skär fläskkotlett i två skivor och lägg ner i påsen. Låt marinera minst 20 min (gärna mer).
Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Skär sötpotatis i små klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över potatisen och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Finstrimla spetskål. Skala och strimla mango. Grovhacka koriander. Skär tunna skivor av jalapeño (jalapeño kan variera i hetta så använd efter smak). Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med salt och vitvinsvinäger.
Grilla de marinerade fläskkotletterna ca 2 min per sida, tillaga sedan klart på indirekt värme (se tips) tills de är helt genomstekta. Om ni inte grillar så stek de marinerade kotletterna i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min.
Servera citrusmarinerade kotletter med karibisk coleslaw, vitlöksmajonnäs och rostad sötpotatis.
Smaklig måltid!