Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt

ViktVäktarna

16
Points®värde per portion

Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt

3.7 (91)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Grönt äpple
½ st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Curry
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Äggula
1 st
(Ägg)
Ströbröd
½ msk
(Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Romansallad
¼ st
Tomat
1 st
Morot
2 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och curry till en dressing. 
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med äggula, ströbröd, salt och nymald svartpeppar. Forma till två burgare.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär tomat i skivor. Bryt blad av romansallad. Skala morötter och skär i stavar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, burgare och dressing. Servera med morotsstavar.
Smaklig måltid!