Laktosfri
Utan gluten
Grillade järpar med rostad potatissallad och ajvar
3.92 (110)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp
Dijonsenap
1 msk
Olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
2 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Vatten
½ dl
Nötfärs
250 g
Örtmix
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 551 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Blanda ströbröd, vatten, örtmix, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 st järpar.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och grilla järparna ca 2 min runt om. Lägg över järparna i en ugnsform och tillaga klart i ugnen under potatisen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Vispa samman dijonsenap, neutral olja, vitvinsvinäger och socker i en salladsskål. Tärna tomat och finhacka rödlök. Kvarta rädisor. Lägg grönsakerna i skålen. Blanda ner den rostade potatisen. Smaka av med lite örtmix, salt och nymald svartpeppar.
Servera grillade järpar med ugnsrostad potatissallad och en klick ajvar.
Smaklig måltid!