Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Massaman grönsakscurry

med vitlöksstekt blomkål och jordnötter
3.98 (386)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Jasminris
135 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bakpotatis
1 st
Lime
1 st
Olja
Massaman currypasta
½ förp
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Blomkål
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Mango chutney
½ förp
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 118 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gul lök och vitlök. Skär röd paprika och tomat i mindre bitar. Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 2x2 cm). Halvera lime.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, paprika, vitlök och massaman curry. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Koka ca 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och pressad limesaft.
Halvera blomkål och skär i cm-tjocka skivor. Skala och skiva vitlök tunt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek blomkålen ca 2 min per sida. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Servera Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål, jasminris och en klick mango chutney. Toppa med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!