Stekt pannoumi med bulgur- och bönsallad
3.9 (398)
Under 30 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Lime
1 st
Srirachasås
½ förp
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Salladslök
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Pannoumi
½ förp
Flytande margarin
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med srirachasås (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll av och skölj svarta bönor. Strimla salladslök. Dela sockerärtor och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek på hög temperatur ca 1 min runt om, tills osten har fått fin färg.
Servera bulgursallad toppad med stekt pannoumi.
Smaklig måltid!