Asiatiska salladswraps med färs och nudlar

ViktVäktarna

Laktosfri
12
Points®värde per portion

Asiatiska salladswraps med färs och nudlar

3.98 (315)
Under 35 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Mynta
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Salt
Äggnudlar, (62,5 g)
½ förp
(Ägg, Vete)
Romansallad
½ st
Srirachasås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
 Skala och skär morötter i tunna strimlor och skiva paprika tunt. Grovhacka mynta. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Bryt blad från romansallad.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 6 min, tills färsen fått fin färg och är helt genomstekt. 
Tillsätt röd paprika, morot, vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner japansk soja, rivet limeskal, pressad limesaft och avhällda nudlar i pannan, låt allt bil varmt. Vänd ner mynta. Smaka av med lite salt.
Fyll salladsblad med färs- och nudelröran toppa med srirachasås (efter egen smak). Servera direkt. 
Smaklig måltid!