Portabelloburgare med tomataioli
3.72 (138)
Under 30 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olja
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Matyoghurt
½ dl
Majonnäs
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Avokado
½ st
Olja
1 tsk
Portabello
2 st
Hamburgerbröd
2 st
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra av 2 Points per portion.
Finhacka avrunna soltorkade tomater och blanda med matyoghurt, majonnäs och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat tunt. Kärna ur och skiva avokado.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek portabello ca 3 min per sida. Krydda med lite salt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg (se tips!).
Fyll hamburgerbröden med ruccola, portabello, avokado och tomat. Toppa med en klick tomataioli.
Smaklig måltid!