Blomkålskorma med fetaost, mynta och mangochutney
Utan gluten
Vegetariskt

Blomkålskorma

med fetaost, mynta och mangochutney
3.95 (289)
Under 35 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Blomkål
½ st
Olja
2 tsk
Garam masala
½ förp
Curry
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 krm
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Mynta
10 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Mango chutney
¼ burk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 827 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 126 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda ihop alla torra kryddor till blomkålskorman innan tillagning.

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Dela blomkål i mindre buketter. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, curry, spiskummin och malen koriander, fräs hastigt under omrörning. Tillsätt tomatpuré och blomkål och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills blomkålen mjuknat något. Smaka av grytan med lite salt.
Strimla all mynta. Blanda matyoghurt, hälften av mynta, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Smula fetaost. Toppa grytan med resten av myntan och fetaost. Servera blomkålskorma med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney. 
Smaklig måltid!