Blomkålskorma med fetaost, mynta och mangochutney
Utan gluten
Vegetariskt

Blomkålskorma med fetaost

mynta och mangochutney
3.95 (290)
Under 35 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Blomkål
½ st
Olja
2 tsk
Garam masala
½ förp
Curry
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 krm
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Mynta
10 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
628 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda ihop alla torra kryddor till blomkålskorman innan tillagning.

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Dela blomkål i mindre buketter. 
 Hetta upp olja i en rymlig stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, curry och spiskummin, fräs hastigt under omrörning. Tillsätt tomatpuré och blomkål och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills blomkålen mjuknat något. Smaka av grytan med lite salt.
Strimla all mynta. Blanda matyoghurt, hälften av mynta, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Smula fetaost. Toppa grytan med resten av myntan och fetaost. Servera blomkålskorma med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney. 
Smaklig måltid!