Laktosfri
Sesampanerad kyckling med kinesisk dipsås
sesambroccoli och basmatirisNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
Sesamfrön
2 förp
Chili flakes
¼ tsk
Olja
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Sesamfrön
1 förp
Chili flakes
¼ tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg sesamfrön på en tallrik och blanda med chili flakes. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i sesamblandningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt. Spara stekpannan.
Skär broccoli i små buketter och tärna stammen smått. Skala och skiva rödlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek broccoli ca 2 min. Tillsätt rödlök, sesamfrön och chili flakes, stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt.
Servera sesampanerad kyckling med basmatiris, sesambroccoli och kinesisk wok- och dippsås.
Smaklig måltid!