Sesampanerad kyckling med kinesisk dipsås, sesambroccoli och basmatiris
Laktosfri

Sesampanerad kyckling med kinesisk dipsås

sesambroccoli och basmatiris
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Sesamfrön
2 förp
(Sesamfrön)
Chili flakes
¼ tsk
Olja
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Chili flakes
¼ tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg sesamfrön på en tallrik och blanda med chili flakes. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i sesamblandningen. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida, tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt. Spara stekpannan.
Skär broccoli i små buketter och tärna stammen smått. Skala och skiva rödlök tunt. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek broccoli ca 2 min. Tillsätt rödlök, sesamfrön och chili flakes, stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt.
Servera sesampanerad kyckling med basmatiris, sesambroccoli och kinesisk wok- och dippsås.
Smaklig måltid!