Laktosfri
Kyckling Anglaise
med bacon, kapris, rostade rödbetor och potatispuré4.24 (385)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
Rödbeta
2 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
Smör
30 g
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tärnat bacon
½ förp
Kapris
½ burk
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
Balsamvinäger
2 tsk
Vatten
2 dl
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 663 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skölj och skrubba rödbetor. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka schalottenlök. Häll av kaprisen. Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kyckling ca 3 min per sida. Lägg över på en tallrik och täck med folie. Låt stekpannan stå. Tillsätt bacon till stekpannan. Bryn tills baconen fått fin färg, ca 3 min. Tillsätt lök och kapris, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, balsamvinäger och vatten. Låt koka ihop till en simmig sås.
Lägg tillbaka den stekta kycklingen (och eventuell köttsaft som bildats på tallriken). Låt sjuda ytterligare ca 5 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling Anglaise med rostade rödbetor och potatispuré.
Smaklig måltid!