Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
Gurka
½ st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Tacokrydda
½ påse
Vatten
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 584 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna.
Tärna tomater och gurka. Strimla rödlök. Plocka blad av romansallad. Lägg upp i skålar.
Grovriv gurka och krama ur vätskan. Blanda gurkan med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skiva kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen 2-3 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra på svag värme 3-4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tacokyckling med tortillabröd (se tips), grönsaksplock och tzatziki.
Smaklig måltid!