Tacos de frijoles med avokado och pico de gallo
Löpefri

Tacos de frijoles med avokado och pico de gallo

Nytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
½ st
Tomat
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
2 msk
Bananschalottenlök
½ st
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Avokado
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 krm
Salt
Majs
1 förp
Tortillabröd
1 förp
(Vete)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
678 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka hela bananschalottenlöken. Grovhacka den ena tomaten, lägg undan till punkt 2. Finhacka den andra tomaten, lägg undan till punkt 4. Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor och grovhackad tomat.
Rör ner paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, socker, salt, sambal oelek (kan uteslutas) och vatten i pannan. Sjud på svag värme under lock ca 8 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka koriander. Lägg den finhackade tomaten, koriandern, resten av den hackade löken, pressad vitlök, rivet limeskal och pressad saft från halva limen i skålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela och kärna ur avokado. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt och spiskummin. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Häll av och skölj majs. Klyfta resten av den använda limen. Värm tortillabröd hastigt i en torr stekpanna. 
Fyll varma tortillabröd med frijoles, pico de gallo, avokadokräm, majs och koriander. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!