Tacopizza med kalkonfärs och limeyoghurt

Tacopizza med kalkonfärs och limeyoghurt

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • bakplåtspapper
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
⅓ påse
Salt
½ tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
¾ dl
Pizzabottnar
1 förp
(Vete)
Bakplåtspapper
Ruccola
30 g
Tomat
1 st
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Morot
1 st
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 851 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 98 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs, pressad vitlök, three spices, salt och lite chili flakes (efter egen smak) på hög värme ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Lägg pizzabottnar på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela tacofärsen över pizzorna. Grädda pizzorna i ugnen ca 8 min, tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tillagnignstiden. 
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt och salt.
 Skala och grovriv morot. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft från halva limen och salt. Klyfta resten av limen. 
Ringla hälften av limeyoghurten över den nygräddade pizzan. Toppa med limemorötter och ruccola. 
Skär tomat i klyftor. Servera tacopizza med resten av limeyoghurten, tomat och limeklyfta.
Smaklig måltid!