Stufato - Italiensk gryta med salsiccia, bönor, stjälkselleri och surdegsbaguette
Laktosfri

Stufato - Italiensk gryta med salsiccia, bönor, stjälkselleri och surdegsbaguette

4.18 (404)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Salsicciakorv
200 g
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
3½ dl
Tomatpuré
2 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Chipotlekrydda
⅓ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 627 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morot smått. Skär selleristicks i mindre bitar. Hacka bananschalottenlök. Skär varje salsicciakorv i 6 bitar. Häll av och skölj och blandade bönor. Grovhacka bladpersilja. 
Tillaga surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek salsicciakorv ca 4 min. Tillsätt morot, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
Tillsätt vatten, blandade bönor, selleristicks, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad timjan, vitvinsvinäger, chipotlekrydda (efter smak), salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 10 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera stufato-korvgryta med nygräddad surdegsbaguette. Toppa med bladpersilja. 
Smaklig måltid!