Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Mangosalsa
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Chili flakes
Salt
Sticky chicken
Kycklinglårfilé
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Neutral olja
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Till servering
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 765 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Mangosalsa: Skala mango. Tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt skal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt och chiliflakes.
- Sticky chicken: Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak. Lägg kycklingen i en bunke och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok och tillsätt kycklingen. Stek ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt soja- och ingefärssås och sesamfrön till stekpannan. Fortsätt steka 1-2 min tills det mesta av vätskan har kokat bort och kycklingen är klibbig.
- Servera sticky chicken med mangosalsa, chilimajonnäs och jasminris.