Laktosfri
Sticky chicken
med sesamfrön och mangosalsa4.31 (61)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Chili flakes
Salt
Kycklinglårfilé
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Soja- och ingefärssås
1 förp
Sesamfrön
1 förp
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 762 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala mango. Tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt skal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt och chiliflakes.
Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak. Lägg kycklingen i en bunke och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok och tillsätt kycklingen. Stek ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt soja- och ingefärssås och sesamfrön till stekpannan. Fortsätt steka 1-2 min tills det mesta av vätskan har kokat bort och kycklingen är klibbig.
Servera sticky chicken med mangosalsa, chilimajonnäs och jasminris.
Smaklig måltid!